Mooiland ontwikkelt 96 nieuwe sociale huurappartementen in 's Hertogenbosch

Publicatiedatum: 15-01-2018

Samen met R.I. de Vries Ontwikkeling B.V. ontwikkelen we 96 nieuwe appartementen voor de sociale huursector aan Rijnstraat 4 en 10 in 's Hertogenbosch. Het gaat om appartementen in de kantoorpanden van Vivent. De zorgorganisatie heeft haar panden onlangs verkocht aan R.I. De Vries Ontwikkeling B.V. De bouw van de appartementen start begin 2019.

Voor beide panden hebben R.I. De Vries Ontwikkeling en Mooiland eerste schetsvoorstellen gemaakt die nog nader uitgewerkt moeten worden:

Rijnstraat 4

Het pand aan Rijnstraat 4 wordt op basis van de eerste plannen gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een nieuwbouwcomplex met zo'n 60 sociale huurappartementen verdeeld over meerdere bouwlagen. De intentie is om de woningen in BENG op te leveren. BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) betekent dat de appartementen maximaal zijn geïsoleerd. En een deel van hun energie komt mogelijk uit in het dak geïntegreerde zonnepanelen. De voorgenomen doelgroep zijn 1-2 persoonshuishoudens. Bijvoorbeeld starters op de woningmarkt eventueel met tijdelijke huurcontracten.

Rijnstraat 10 

De hoofdstructuur van het pand blijft volledig intact om hoge kosten te voorkomen. In het pand kunnen zo’n 36 appartementen worden gerealiseerd, variërend qua grootte. De appartementen krijgen een individuele buitenruimte. Vanuit duurzaamheid is het uitgangspunt energielabel A. De voorgenomen doelgroep zijn eveneens 1-2 persoonshuishoudens (o.a. starters).

Start bouw

De transformatie van Rijnstraat 10 start naar verwachting in het eerste kwartaal 2019 en neemt ongeveer een jaar in beslag. De werkzaamheden op Rijnstraat 4 zijn veel omvangrijker en starten voorlopig nog niet. De planning voor dit pand is nog niet rond. Het verhuurtraject bij Mooiland start tijdens de bouw. Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij Woonservice Den Bosch via de website woonservicedenbosch.nl waar de verhuur later wordt aangekondigd. Ook via Mooiland.nl, sociale media en lokale bladen houden we belangstellenden op de hoogte.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland:
“Ik ben heel blij met de koop van de panden aan Rijnstraat 4 en 10. De aankoop past bij onze ambitie om voldoende betaalbare, kwalitatief goede en duurzame woningen te realiseren in Noordoost-Brabant. Bovendien sluit de aankoop aan bij de prestatieafspraken die de gemeente ‘s Hertogenbosch met de corporaties in de regio heeft gemaakt om voor 2021 versneld te zoeken naar 500 extra sociale huurwoningen. Het zijn complexen die goed geschikt te maken zijn voor wonen en ze zijn gelegen op een gunstige plek in ‘s Hertogenbosch net buiten het stadscentrum. Voor toekomstige huurders een prachtige locatie!”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden