Mooiland verbetert toegankelijkheid hoogbouw

Publicatiedatum: 30-10-2019

 

Mooiland is bezig met een aantal indrukwekkende projecten om de toegankelijkheid van onze hoogbouw te verbeteren. Drie complexen werden onder handen genomen: twee kregen een flinke opknapbeurt aan de liften en een ééntje kreeg zelfs een complete extra lift. Voorafgaand werden de knelpunten rondom de toegankelijkheid van de complexen in kaart gebracht door Geert Janssen, adviseur installaties Mooiland, en met Nico Bosman, liftadviseur bij Eurlicon. 

Liftrenovatie in Krimpen aan den IJssel 

Torenflat Waardzicht in Krimpen aan den IJssel heeft 17 verdiepingen. De twee liften in dit complex zijn gerenoveerd door Skylift BV. Voorheen stopte één lift op even etages en de andere op oneven etages. De liften zijn nu sneller en stoppen beiden op alle etages. Hiermee is er een volledige ‘backup’, mocht een lift in storing vallen. “Een lift is natuurlijk buiten gebruik als we daar werkzaamheden aan uitvoeren. Dat was onhandig, omdat beide liften niet op alle etages stopten. Dankzij een tijdelijke lift aan de buitenkant van de flat, konden bewoners toch hun verdieping bereiken”, vertelt projectleider Eric Buitenhuis van Skylift. De noodlift werd geplaatst door Reco BV.  

Vernieuwde liften in Sliedrecht 

De galerijflat aan de Joost van de Vondelstraat in Sliedrecht heeft twee liften; een grote en een kleine. Beide liften zijn compleet vernieuwd door Skylift BV. De liften zijn groter en sneller, zodat de wachttijd korter is. Ook hier is er nu een volledige ‘backup’ en bleven alle woningen bereikbaar dankzij een noodlift van Reco BV. 

Extra lift in Schaijk 

De Wijers, een seniorencomplex aan de Netjeshof in Schaijk, had maar één lift. Bij onderhoud of tijdens een storing ontstaat er dus een groot probleem, aangezien de meerderheid van de bewoners afhankelijk is van de lift. Mooiland besloot daarom een extra lift te plaatsen. Aannemer Van der Horst BV en liftbedrijf Lohr Liften BV voerden dit plan uit, onder leiding van projectleider Ard van Daal. Het is een uniek project: de nieuwe lift werd kant-en-klaar met glazen schacht in de centrale hal geplaatst.  

De bewoners van het complex in Schaijk hadden gelukkig weinig last van de werkzaamheden. “We kregen oordoppen en ik ging soms even naar mijn dochter of deed wat boodschappen.” Ook hoorden we dat het bouwpersoneel allemaal erg vriendelijk en hulpvaardig was. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden