Mooiland verkoopt commerciële ruimte in Cuijk

Publicatiedatum: 02-10-2017

Woningcorporatie Mooiland heeft de commerciële ruimten aan de Lavendel 240-382 in Cuijk verkocht aan vastgoedbeleggingsfonds Duinweide Supermarkten. De ruimten bestaan uit supermarkt Jumbo, fysiotherapeut Hofmans & Van Benthum, wijkaccommodatie De Nielt, kapsalon Lavendel en nog een te verhuren unit. De 60 appartementen in hetzelfde complex blijven van Mooiland en dus beschikbaar als huurwoningen. De verhuur van voldoende betaalbare huurwoningen is immers de belangrijkste maatschappelijke opdracht van Mooiland.

Steeds meer nadruk op verhuur van betaalbare woningen

De koper van de commerciële ruimten is Duinweide Supermarkten uit Alpen aan den Rijn. Zij zijn een vastgoedfonds dat belegt in Nederlandse supermarkten en wijkwinkelcentra die een bewezen sterke vestigingslocatie hebben. Dit fonds wordt beheer door Duinweide Investeringen, dat naast Duinweide Supermarkten nog negen andere (supermarkt)fondsen in beheer heeft ter waarde van in totaal circa EUR 130 miljoen. Mooiland is tijdens het verkoopproces begeleidt door Hans Janssen Vastgoedconsultants & Taxateurs uit Nijmegen en Rely vastgoed heeft Duinweide Supermarkten begeleidt bij de aankoop.

Bij Mooiland concentreren we ons steeds nadrukkelijker op de verhuur van sociale huurwoningen aan mensen met een lager inkomen. Dat betekent dat we ons minder bezig houden met commerciële activiteiten.

We investeren wel in verduurzaming van ons woningbezit en dus in de waarde van dat bezit. In steeds meer huurwoningen nemen wij energiebesparende maatregelen. Huurders krijgen daarmee meer wooncomfort en zien hun stookkosten dalen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden