Nu nog modder, straks 12 energiezuinige woningen

Publicatiedatum: 17-01-2018

Aan de Steenstraat-Zuid en de Metworstlaan in Boxmeer werkt bouwbedrijf van Oijen in opdracht van Mooiland aan de bouw van 12 energieneutrale en ‘gasloze’ huurappartementen. Voor de verwarming en het koken is dus geen gas nodig! Aardwarmte, dat moet het worden en de installaties om boringen te verrichten werken al op volle toeren.

De bedoeling is dat de jaarlijkse energierekening op nul uitkomt en de woningen dus energieneutraal zijn. Dat lukt dankzij het gebruik van aardwarmte, 100 zonnepanelen op de platte daken en gebruik van duurzame materialen. De woningen worden luchtdicht gebouwd. De vloeren, buitengevels en daken zijn hoog geïsoleerd en de aluminium ramen worden voorzien van drievoudig glas. In de energiezuinige liftinstallatie is led-verlichting aanwezig.

Aardwarmte

Om gebruik te kunnen maken van aardwarmte, boort Bouwbedrijf van Oijen 12 gesloten bronnen met een diepte van circa 100 meter. Met de aardwarmte worden de woningen gekoeld en verwarmd via vloerverwarming. Ook verwarmt de installatie de 180 liter warmwater boiler, zónder gebruik van gas. Het koken in de woningen is daarom ook elektrisch.
De appartementen worden eind 2018 opgeleverd.

Mijnwoningzoeken.nl

Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij Mooiland via mijnwoningzoeken.nl waar het verhuurtraject in het voorjaar van 2018 start.

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden