Samen thuis geven tijdens NLdoet en de Landelijke Opschoondag!

Publicatiedatum: 25-03-2019

 

Op 15, 16 en 23 maart staken we samen met bewoners, vrijwillgers en collega's de handen uit de mouwen. Ondanks de wind viel het weer gelukkig mee en werd er hard gewerkt. We gingen op pad met de Jouw Buur(t) bus. Tijdens NL Doet en de Landelijke Opschoondag geven we echt thuis aan bewoners en aan elkaar. Een korte terugblik op de activiteiten.

Complex Franciscushof Zeeland

De beweegtuin bij het complex heeft meer kleur en groen gekregen. Er werden insectenhotels en vogelhuisjes geschilderd en opgehangen, bloemetjes geplant en onze vaklieden plaatsten rubberen tegels onder de beweegtoestellen. Zelfs buurtbewoners uit de buurt kwamen spontaan de handen uit de mouwen steken. Tijdens de lunch stond de huurdersbelangengroep Landerd klaar met een kopje soep met broodjes; "Fijn dat we zo een steentje bij kunnen dragen aan deze activiteit."

Complex Emmaus in Heesch

Samen knapten we de Jeu de boules baan op. We brachten nieuw grint aan en de bankjes zijn weer schoon gespoten. Een bewoner: "Nu de renovatie van ons complex weer klaar is, kunnen we samen aan de slag met jeu de boules!".

't Kloster in Langenboom

De fietsenstalling is uitgebreid voor een duofiets. We hebben gemeten, gezaagd en hard gewerkt. Het resultaat mag er zijn!   

Wijk Elderom Boxmeer

De bewoners gingen samen aan de slag met het inrichten van hun voortuintjes. We deelden plantjes uit die bewoners in de voortuin konden planten.  Een buurtbewoner: "Met deze activiteit spreek ik mensen die ik normaal niet spreek."

Senioren Hobby centrum Mill

Het dorp werd zaterdag letterlijk in de bloempjes gezet. Van hout werden er bloembakken gemaakt en deze werden met kleurrijke bloemen gevuld. Deze werden uitgedeeld aan de bewoners en complexen in Mill.  Wijkconsulent Hilly: "Zelfs onze complexen fleuren hiervan op!"

Tour Mill Lijn in Mill

Bij dit jongeren initiatief verwijderden we onkruid en bladeren vvoor een betere uitstraling van het complex.

Complex Het Anker in Ablasserdam

Bewoners in Alblasserdam werden in het zonnetje gezet met een leuke middag toneelspelen, zang, diverse optredens en gym activiteiten.

Lavendel, Fazantenveld en Patrijzenveld in Cuijk

Samen met bewoners staken onze collega’s de handen uit de mouwen om de galerij en het trappenhuis in deze complexen eens een goede schoonmaakbeurt te geven. Rondom de complexen zorgden we ervoor dat het zwerfafval werd opgeruimd. De Jouw Buur(t) bus was aanwezig voor vragen van bewoners. Een buurtbewoner: “Wat is het fijn dat we dit samen doen. Ik ontmoet vandaag mensen die ik nog nooit heb gesproken.”

 

 Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden