Inkomensvoorwaarden en huurprijzen veranderen vanaf 1 januari 2023 

Publicatiedatum: 15-12-2022

Uw inkomen, huishoudgrootte en leeftijd bepalen of u kunt reageren op een woning. De overheid heeft regels vastgelegd zodat de maandelijkse huur die u betaalt voor een woning past bij uw situatie. Zo voorkomen we dat u bijvoorbeeld een te hoge huur betaalt, die niet past bij uw inkomen. Ieder jaar past de overheid deze bedragen en voorwaarden aan. De inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen veranderen weer vanaf 1 januari 2023. 

De inkomensvoorwaarden veranderen 

Ieder jaar past de overheid de inkomensvoorwaarden en maximale huurprijzen aan voor sociale huur (kale huur tot en met € 808,06). Bent u benieuwd wat dit voor u betekent in 2023? Bekijk dan de inkomensgrenzen en huurprijzen via deze link. Als u nu reageert op een advertentie op mijnwoningzoeken.nl, gelden de nieuwe regels en voorwaarden al. 

Belastinggegevens van 2020 of ouder zijn niet meer geldig 

Heeft u belastingdocumenten over het jaar 2020 of ouder geüpload bij uw inschrijving op www.mijnwoningzoeken.nl? Deze zijn dan niet meer geldig wanneer u een huurwoning accepteert. Bent u actief op zoek naar een huurwoning? Let er dan op dat u de verplichte inkomensverklaring van de Belastingdienst van het jaar 2021 uploadt.  

 

 

Deel deze pagina