Ad van der Klis: Vrijwilliger van het eerste uur!

Iedereen in de Vondelflat in Sliedrecht kent Ad van der Klis (70). Dat is niet zo vreemd, want Ad woont al dik 14 jaar in het appartementencomplex en is als secretaris en medeoprichter van de huurdersorganisatie een bekend gezicht voor bewoners. Ad is een hartelijke, open en eerlijke man. Bewoners vertrouwen hem en hij zegt waar het op staat. Belangrijke eigenschappen die passen bij zijn rol als secretaris.

De functie secretaris is Ad op het lijf geschreven, en niet alleen omdat hij aanvankelijk de enige was in de flat met een computer. Via de woonbond volgde hij cursussen en droeg hij bij aan professionalisering van huurdersorganisatie. Ad: “Ik behartig de belangen van bewoners naar Mooiland toe en bied een luisterend oor.”

Krantje

Bovendien maakt hij maandelijks voor alle bewoners een krantje. Het is een geliefd krantje met een aantal vaste rubrieken zoals een kalender met elkaars verjaardagen, een activiteitenagenda, een nieuwsrubriek over het wel en wee van bewoners en tot slot een puzzel. De krant draagt echt bij aan de saamhorigheid in de Vondelflat.Zelf heeft Ad het naar zijn zin in die flat. Zijn appartement is niet groot, maar prima in zijn ogen. Eens in de twee weken komt zijn zoon (met verstandelijke beperking) een weekendje logeren. Het appartement heeft één slaapkamer dus met een beetje improviseren lukt het wel.

Verbouwing

Mooiland is gestart met een grootse verbouwing van het appartementencomplex. Alle appartementen krijgen een balkon, de appartementen gaan naar energielabel B of A, de technische installaties worden verbeterd, op het dak komen 158 zonnepanelen en ook de entree pakt Mooiland aan. Het complex had nog geen naam en vanuit de huurdersorganisatie hebben de bewoners mogen kiezen voor een naam. Als de entree van het complex klaar is onthullen we de naam de Vondelflat.

Activiteiten commissie

De Vondelflat beschikt over een recreatieruimte. Een activiteitencommissie organiseert tal van activiteiten. Bingo, High tea, spelletjesavonden en zelfs en wintersoepenbuffet. De activiteiten zijn populair bij de bewoners en worden druk bezocht.

Mooiland

Enkele jaren geleden was het vertrouwen in Mooiland ver te zoeken. Ad: "We voelden ons in een verdomhoekje, het complex stond te koop en qua onderhoud gebeurde er niets meer.” Gelukkig is dit teruggedraaid en na een goed gesprek met Anne Wilbers, en de zorgvuldige aanpak van de verbouwing van de Vondelflat, is het vertrouwen hersteld in Mooiland.