Werken bij

Ans van Kesteren: Een klein wondertje in Renkum

Ans van Kesteren (79) is misschien wel de gelukkigste vrouw van Renkum. Sinds kort woont ze in appartementencomplex Hoog Heelsum dat door Mooiland compleet is gerenoveerd. Het is prachtig, maar ze is vooral blij met de ligging: vijf minuten fietsen en ze is bij haar man die in verpleeghuis De Rijnhof woont. “Ik moet mezelf soms knijpen. Dat ik hier nu zit is voor mij gewoon een klein wondertje.” 


Schoondochter Claudia: “Als kinderen zagen we met lede ogen aan hoe onze (schoon)ouders elkaar steeds meer gingen missen”, vertelt ze. “Mijn schoonmoeder woonde in Driel. Ze ging met de fiets, wij reden zo vaak we konden, of ze bestelde een taxi. Dat gaf allemaal veel stress, er moest iets gebeuren.” 

Op zoek

Een seniorenappartement in de buurt zou de oplossing zijn. Maar waar vind je dat? Claudia: "Toevallig woonde een vriendin van Ans in Hoog Heelsum. We hoorden dat hier na de renovatie enkele appartementen vrij zouden komen. We mochten komen kijken en werden meteen al heel aardig ontvangen. Maar ja, zou ze voor zo’n woning in aanmerking komen? "De mensen van Mooiland gaven ons meteen heldere informatie. Zij zijn gebonden aan de regels voor toewijzing en kunnen geen wonderen verrichten. Maar ze hadden enorm veel begrip en dachten met ons mee. Dat was ontzettend fijn.”

Meedenken

Marijn Verhaaren van Mooiland: “Dit verhaal is helaas geen uitzondering en zoiets gaat ons natuurlijk aan het hart. Toen Claudia ons belde waren we nog druk aan het renoveren. De appartementen werden pas een paar maanden later aangeboden. Om te voorkomen dat mevrouw voor niets zou wachten bekeken we of ze qua inkomen en meettijd in aanmerking zou komen. Vervolgens hielden we de familie op de hoogte van de voortgang van het werk. In december 2017 kon mevrouw reageren en kwam ze net als andere woningzoekenden op de wachtlijst te staan.”

Eind goed, al goed

“Je kunt je misschien voorstellen hoe blij wij waren”, sluit Ans af. “Ik verheug me al op de lente. Dan kan ik met mijn man het dorp in, een ijsje eten. Ik hoef niet meer op de tijd te letten. Ik kan blijven zolang ik wil. Alles is goed.”