Lissy Kremers: Naar de bootjes kijken op de Maas, heerlijk

Lissy Kremers (26) woont sinds oktober in het appartementencomplex Vicus, dat onderdeel uitmaakt van nieuwbouwwijk Cuijkse Cantheelen in Cuijk. "Of 't bevalt? Nou en of. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik woon midden in het centrum, maar toch in een rustige omgeving."


Het complex bestaat uit 54 sociale huurappartementen met drie kamers en een open keuken. Het is gebouwd in carrévorm. Lissy woont aan de oostkant, op de eerste verdieping. "Met uitzicht op de Maas", zegt ze vol enthousiasme. "De lichtinval is hier supermooi, zowel in mijn woon- als slaapkamer. Op beide plekken, en ook vanaf mijn balkon, kan ik heerlijk naar de bootjes kijken op de Maas." Ze verheugt zich op de lente en de zomer. "Ik weet al hoe fijn het hier op het balkon is. Ik kreeg op 2 oktober de sleutel en kort daarna was het nog twee dagen 25 graden. Toen heb ik genoten van een lunch op mijn balkon."

Eigen parkeerplek 

Het centrum van Cuijk ligt om de hoek, met voorzieningen als een supermarkt, apotheek, horeca en theater. Het binnenterrein van het complex is ingericht als parkeerruimte. "Ik heb een eigen parkeerplek”, vertelt Lissy. “Dat is ideaal. Ik weet dus dat ik altijd mijn auto kwijt kan. Het geeft me ook een veilig gevoel als ik bijvoorbeeld 's avonds laat thuiskom."

Cadeau 

Haar contacten met Mooiland verlopen prima, zo geeft ze aan. "Toen ik de sleutel kreeg, deed Mooiland er als cadeau een emmertje met schoonmaak- en verfspullen bij. Superleuk vond ik dat. Ook kwamen ze die dag nog een keer persoonlijk bij mij langs om te vragen of alles in orde was. Niet lang daarna kreeg ik bovendien een brief waarin werd verteld wat ik zou moeten doen als er iets aan de hand zou zijn. Al met al is het heel goed gegaan."


De Cuijkse Cantheelen is een groot nieuwbouwproject, dat Mooiland in verschillende fasen in de periode van 2011 tot 2022 realiseert. Fase 3 van het project is met de bouw van Vicus afgerond, de fasen 4 tot en met 6 staan nog op stapel.

Vriendelijk 

De sfeer is volgens Lissy goed in het appartementencomplex. “De mensen zeggen elkaar vriendelijk gedag. Of ik vaak contact heb met de buren? Er wonen veel ouderen in dit complex waar ik niet heel veel mee omga, maar naast mij woont een meisje van mijn leeftijd waar ik vaak gezellig mee ga borrelen. Dat is eigenlijk nu een vriendin van me."