Peter Drimer: 'Vroeger was het iets eenvoudiger’

Peter Drimer en zijn vrouw Josina hebben weinig reden tot klagen. Hun huurwoning in Cuijk ligt fraai tussen de bomen, in een rustige wijk. “We wonen hier al veertig jaar heel tevreden”, zegt Peter. Hebben ze dan helemaal niets te klagen? “Ach, de huizen zijn soms wat gehorig. We proberen rekening te houden met elkaar. En vroeger was dat misschien iets eenvoudiger dan nu.”

Peter (71) en Josina (65) waren destijds de tweede bewoners van het huis aan de Wezelhof. Een ruime woning met drie slaapkamers, een ruime tuin en een carport. “We zijn aan dit huis gehecht geraakt. Verandering was niet nodig”, zegt Peter terwijl hij plaats neemt aan de eettafel.

Bloemen voor trouwe huur

Mooiland bedankte het stel laatst met een bos bloemen voor de veertig jaar trouwe huur. “Dat was wel een leuke verrassing. Onze keuze om te huren was een heel bewuste keuze. Mijn ouders bouwden ooit hun eigen huis en hadden daar veel zorgen door. Daar had ik geen zin. Als er nu iets is, bel ik Mooiland. Gelukkig is het bijna nooit nodig.”

Reizen

Het ouderlijk huis van Peter stond overigens niet in Nederland, maar in Oostenrijk. Na verre reizen naar India en Pakistan kwam hij uiteindelijk in Nederland terecht. De liefde bracht hem samen met Josina naar Cuijk. De kost werd verdiend met metaalbewerking.

Saamhorigheid

In veertig jaar tijd zag het stel wel hun buurt veranderen. “Er was vroeger meer saamhorigheid in de buurt, we deden meer samen. Nu kent iedereen elkaar minder goed. De samenstelling van de buurt verandert, en het is altijd weer afwachten als je nieuwe buren krijgt. We moeten echt rekening met elkaar houden.”

Het reizen ging nooit uit het bloed. En dus staat voor het huis – onder de carport past ie niet - een knalgele Volkswagen bus. “Met die camper gaan we nog altijd op pad, meerdere keren per jaar. Daarmee gaan we bijvoorbeeld naar festivals. Ja, ook op onze leeftijd!”
Maar uiteindelijk keren Peter en Josina altijd weer terug naar de plek die zij al veertig jaar thuis noemen. Zeker na een grootscheepse renovatie van de woning, bevalt hun plekje nog uitstekend. “Ze moeten mij hier wegdragen, besluit Peter tevreden.

Deel deze pagina