Samantha en Bella: "Een dikke 10 voor alle werknemers!"

Dochter Bella (4) zit vrolijk en opgewonden op de bank tv te kijken. “Ze gaat binnenkort naar een show van K3, dus moet ze de liedjes even oefenen,” vertelt haar moeder, Samantha (32). De twee dames wonen samen in een sfeervolle woning in Maren-Kessel. Met een flinke tuin, een hemelbed en een speelkamer met flamingo’s is het een paradijsje voor Bella. Dankzij de vernieuwde badkamer en wc, is de woning ook voor Samantha helemaal compleet.

Lekker buiten spelen

“Ik kom oorspronkelijk uit 's-Hertogenbosch, maar daar kom je niet zo makkelijk aan een woning. De wachtlijsten zijn enorm,” vertelt de jonge moeder. “Ik wilde niet in een flatje, maar een huis met een tuin. Dit is veel leuker en veiliger voor Bella. Hier kan ze lekker op straat spelen met andere kinderen. 
Dat zou in de stad niet zo snel kunnen. Ook tijdens de renovatie ging iedereen heel leuk met mijn dochter om.”

Nieuwe tegels en een likje verf

Samen met haar dochter woont Samantha nu een jaar in deze woning. Ze is heel blij dat haar wc en badkamer gerenoveerd zijn. “Ze hebben alles opnieuw betegeld. De muren in de wc worden standaard wit geverfd. Ik wilde liever grijs en gaf dat aan bij de aannemer. Ik vroeg: als ik de verf regel, kunnen jullie het dan grijs verven? Dat was geen enkel probleem. Toen ik terugkwam van vakantie hadden ze het al geverfd!”

Vol vertrouwen

“Ik was vaak aan het werk, maar vond het helemaal niet erg om mijn sleutel te geven. Het voelde zelfs zo goed, dat ik gewoon een last minute geboekt heb. Alle mensen waren hartstikke netjes en leuk. Ze lieten het elke dag netjes achter en hielden écht overal rekening mee. In mijn badkamer hingen allemaal buizen, dat vond ik niet mooi. Dat hebben ze toen weggewerkt met een verlaagd plafond.” 

Douche- en toiletongemakken

Het enige ongemak wat Samantha ondervond, was het niet kunnen douchen. “Ik kon gelukkig bij andere mensen terecht, maar dat is niet heel handig. De mannen hebben toen onze kraan eerder aangesloten. De badkamer was nog niet klaar, maar we konden in ieder geval douchen!” Ook hoefde Samantha geen gebruik te maken van een chemisch toilet of een dixie. “Ze plaatsten de wc-pot telkens terug. Dan konden we met een emmer water doorspoelen.”

Thuis voelen

"Ik vind het belangrijk dat ik me thuis voel in mijn huis. Dat ik me veilig voel. Met z’n tweetjes is dit huis echt perfect. Ik gaf mijn woning voor de renovatie al een 10, maar nu al helemaal! Ook de werknemers van alle bedrijven verdienen een dikke 10!”

Deel deze pagina