Wim Plant: 'Cuijk is echt onze plek'

‘Cuijk is echt onze plek’, zegt Wim Plant (50) als hij plaatsneemt op zijn eigen bank, in zijn eigen woonkamer van zijn eigen huurwoning in appartementencomplex Patrijzenveld van Mooiland. Samen met zoon Thijs (9) woont hij nu al bijna drie jaar in deze ruime woning. Als het gaat om prettig samen wonen, draagt Wim zijn steentje bij: “We leven zo makkelijk langs elkaar heen. Dat vind ik soms best jammer.” 

Het is niet verbazend dat Wim zich in Cuijk thuis voelt. “Ik woon hier al sinds mijn vijfde en huur al jarenlang van Mooiland. Jaren geleden huurde ik bijvoorbeeld ook al een woning in deze flat. Na een scheiding kwam ik weer hier terecht, samen met mijn zoon. De sfeer is gemoedelijk.” 

Goed contact

Het huren bevalt Wim goed. “Problemen zijn er eigenlijk niet”, zegt Wim terwijl een schoonmaker de gevel van de flat schoonspuit. “Ik heb goed contact met de wijkconsulent van Mooiland. Dat is wel zo prettig, aangezien ik nu met een burn out thuis zit. Er veranderde van alles bij het productiebedrijf waar ik werkte. Met een burn out zijn de dagen soms lang en lastig, en dan is het fijn om af en toe met iemand te praten.” 

Actief voor de buurt

Wim: ‘Ik ben actief bezig voor de buurt, dat is altijd al zo geweest. In het verleden was ik bezig met de speeltuin, en nu ben ik bezig met het plaatsen van mozaiëkbankjes en bloembakken bij de flat. Ik zit ook in de bewonerscommissie, en daar zijn we bezig met de organisatie van de aankomende Burendag. Nu ik thuis zit, zie ik hoe makkelijk we langs elkaar heen leven. Ik maak de boel graag leefbaar.” 

Actie voor supermarkt

Eerder dit jaar scoorde Wim veel punten bij wijkbewoners met zijn actie om een supermarkt naar de wijk te lokken. “De Lidl was vertrokken en ik zag dat oudere bewoners erg ver moesten lopen naar de volgende winkel. Daarom ben ik op Facebook een actiepagina begonnen. Dat werd snel opgemerkt, bijvoorbeeld door de krant. Ook de gemeenteraad bemoeit zich ermee, en het lijkt erop dat er weer een supermarkt naar de wijk komt.”

Andere woningen 

Als het aan Wim ligt, blijft hij samen met zijn zoon in zijn eigen ‘thuis’wijk wonen. “Maar wel liever in een woning met een eigen tuin. Ik heb gereageerd op andere woningen van Mooiland, maar er is veel belangstelling. Ik blijf het gewoon proberen.”

Deel deze pagina