Werken bij

Yvonne van den Berk: "Op slag verliefd op mijn huisje

Yvonne van den Berk staat in de deuropening van haar nieuwbouwwoning in de Valuwe. Een energieke dame in een lavendelblauwe jurk. Ze laat haar huis graag zien, want ze is er maar wat blij mee. ”Ik was op slag verliefd.”  Terwijl ze door de woonkamer loopt, vertelt ze honderduit over de verdere plannen. Hier komt nog een kast en daar een mooi kamerscherm.

Sloopwoning

Sinds de jaren negentig woont Yvonne in Cuijk. Van het begin af aan wist ze dat haar toenmalige woning gesloopt zou gaan worden. “Ik kon terugkomen in mijn oude buurt, maar deze omgeving trok me meer aan. Het is hier zo lekker groen en weids.”

Hulp

Een nieuw huis zoeken doe je niet iedere dag. Yvonne: “Betty Vissers, wijkconsulent van Mooiland, hielp mij met inschrijven. Dat moest via de computer en daar ben ik niet handig mee. Echt, Betty is goud waard.” Yvonne koos voor een hoekwoning in de Valuwe, met een voor-en achtertuin. “Er was alleen nog maar een tekening, dus dat was best spannend. Maar toen ik in juni de sleutel kreeg en mijn huis binnenstapte was ik op slag verliefd.”

Klussen en inrichten

Na de sleuteloverdracht was er werk aan de winkel. Yvonne kreeg gelukkig veel hulp; zo pakte een vriendin met groene vingers haar tuin aan. “Ik ben echt een geluksvogel, want het was snel voor elkaar.” Ook met de buren is het contact goed, als ze elkaar kunnen helpen weten ze elkaar te vinden, een fijn idee.

Lage energielasten

En hoe bevalt het wonen in een woning met zonnepanelen en vloerverwarming? “Daar wen je gemakkelijk aan, zeker met een paar tips van de onderhoudsdienst van Mooiland”, vindt Yvonne. “Je merkt vooral dat de energierekening lager uitvalt. Ik voel me bij Mooiland helemaal thuis!”