Werken bij

Lian: Ik heb mijn plekje nu gevonden

Al 6 jaar woonde Lian in een mooie woning in Oeffelt, maar het voelde nooit echt helemaal als háár plekje. Ze gaf bij haar wijkconsulent aan interesse te hebben in woningruil. Toen, anderhalf jaar later, bleek een achterbuurvrouw ook interesse te hebben in woningruil. Lian ruilde met haar dorpsgenoot van woning en heeft nu haar plekje gevonden!

Op zoek naar een nieuwe woning

“Mijn oude woning was gelijkvloers en meer ingericht op mensen die alleen wonen en meer hulpbehoevend zijn”, vertelt Lian, die met haar twee jonge dochters woont. “Toen ik hier kwam wonen dacht ik: ik blijf hier niet voor altijd. Ik heb altijd actief gezocht op mijnwoningzoeken.nl, maar ik had weinig inschrijftijd en moest het dus vooral van lotingen hebben.” 

Optie voor woningruil

Toen Lian haar wijkconsulent sprak, gaf ze aan de wens te hebben iets groter te gaan wonen. Misschien was woningruil wel een optie, dacht ze. “De wijkconsulent hield het in gedachte. Anderhalf jaar later bleek een andere bewoner ook interesse te hebben in woningruil. Zij had juist behoefte aan een kleinere, gelijkvloerse woning. Haar woning bleek precies bij mij te passen, en mijn woning precies bij mevrouw. En heel toevallig woonden we ook nog heel dicht bij elkaar.”

Afspraken en verhuizen

De wijkconsulent bracht de twee dames met elkaar in contact. Diezelfde dag gingen ze bij elkaar op bezoek. “Toen werd meteen duidelijk dat we met elkaar wilden ruilen. We maakten goede afspraken met elkaar en de verhuizing werd in gang gezet. De wijkconsulent heeft ons hierin goed begeleid.” 

“Ik zou het zo opnieuw doen”

Hoewel een woning normaal gesproken kaal opgeleverd moet worden, accepteer je de woning bij een woningruil altijd zoals hij op dat moment is. “Dat is niet per se een nadeel. Verven doe je toch wel! Ik heb echt nog geen seconde mijn oude woning gemist. Ik heb daar 6 jaar lang fijn gewoond, maar me nooit echt thuis gevoeld. Ik zit hier nu helemaal op mijn plek. Ik zou het zo opnieuw doen.”

Heb jij ook interesse in woningruil? Kijk dan voor meer informatie op www.mooiland.nl/woningruil.