Meneer en mevrouw den Brok: Al 77 jaar in dezelfde woning

In de rubriek ‘Thuis bij’ nemen we een kijkje achter de voordeur van bewoners. Want ieder thuis is uniek. Deze keer zijn we thuis bij meneer en mevrouw den Brok.  

“In januari word ik 77 jaar en ik was 7 maanden oud toen mijn ouders in deze woning kwamen wonen. Ik ben dus nèt niet hier geboren en woon hier al bijna mijn hele leven. Al bijna 77 jaar. Toen was de woonsituatie wel anders: omdat we met een groot gezin waren moesten we allemaal onze kamers delen. Op een gegeven moment had ik geluk, want ik mocht als enige jongen een eigen kamertje."

“Mijn vrouw en ik zijn echte buitenmensen. Het liefst zitten we van ’s ochtends tot ’s avonds in de tuin. Vroeger waren we altijd op de camping te vinden. Daar hadden we een stacaravan aan de Maas. Vanwege het hoogwater in 1995 is alles toen verwoest. Dat vonden we echt verschrikkelijk. 450 caravans stonden helemaal onder water. Het was een compleet huis, maar alles was verloren. Daar hebben we toen wel wat traantjes om gelaten. We hebben daarna nooit meer een nieuwe caravan genomen. Daarom zijn we zo ontzettend blij met onze tuin. We hebben een grote vijver, een hoop vissen, we koken buiten, eten buiten.. Vanuit onze tuin kunnen we in de avond de verlichte kerk zien. Prachtig, daar kunnen we echt van genieten!”