Terug naar overzicht

Nieuwbouw: Cuijkse Cantheelen

Cuijk

Aantal woningen: 17 appartementen 10 nultredenwoningen

Over dit project

De Cuijkse Cantheelen wordt een prachtige nieuwe wijk aan de oostkant van Cuijk. De wijk ligt tussen het indrukwekkende rivierenlandschap van de Maas en het centrum van Cuijk. Geïnspireerd op de bescherming van vroeger door stadsmuren en kantelen, ontstaat hier een nieuwe wijk voor jong, oud zorgbehoevend en zorgeloos.

In voorbereiding

Momenteel heeft Mooiland de hoven 5B en 7A in voorbereiding. Deze beide hoven wil Mooiland in 1 bouwstroom bouwen. Door de huidige marktomstandigheden waarin personeel en materiaal schaars is, is dit project vertraagd. We hopen begin 2023 te starten met de bouw van beide hoven.

Hof 5B
Hof 5B bestaat uit zeventien sociale huurappartementen. Dit appartementencomplex komt op de hoek Deken vd Ackerhof en Cantheelen en sluiten hiermee aan op de appartementen aan de Deken van de Ackerhof die al eerder zijn gerealiseerd. De appartementen krijgen een open woonkamer/keuken, 2 slaapkamers en balkon of terras. Op de begane grond heeft ieder appartement een eigen berging voor het stallen van bijvoorbeeld fietsen. Via de centrale entree bereikt u per trap of lift de woningen. De appartementen hebben geen eigen parkeerplaats, u parkeert in het omliggende openbaar gebied.

Hof 7A
In Hof 7A bouwen we 10 nultreden huurwoningen. Deze woningen komen aan de Cantheelen en worden grenzen aan de straat De Wiel. De levensloopbestendige nultredenwoningen hebben een volledig woonprogramma op de begane grond. Dit betekent dat naast de woonkamer/keuken ook een slaapkamer en de badkamer zich op de begane grond bevinden. Op de verdieping bevinden zich nog 1 slaapkamers en de technische ruimte. De woningen krijgen een tuin met buitenberging. De woningen hebben geen eigen parkeerplaats, maar parkeren in het omliggende openbaar gebied.

Hoe kunt u reageren

Reageren op de zeventien appartementen (hof 5B) en de tien nultredenwoningen (hof 7A) is nog niet mogelijk. Zorg dat u ingeschreven bent als woningzoekende op de website www.mijnwoningzoeken.nl. Wilt u per e-mail op de hoogte gebracht worden als de verhuur van dit nieuwbouwproject start? Geef het aan ons door via het interesseformulier hof 5b en 7a.

Inrichting openbare ruimte

Mooiland richt, in afstemming met de gemeente Land van Cuijk, de openbare ruimte in. Samen met haar adviseurs heeft Mooiland een concept ontwerp opgesteld. Dit ontwerp geeft inzicht in waar straks wordt geparkeerd, waar groen en lantaarnpalen komen en welke speelvoorzieningen er komen. Mooiland heeft het plan begin april 2022 samen met de gemeente gedeeld met de direct omwonenden. Nieuwsgierig naar het concept ontwerp? Via deze link ziet u het concept ontwerp openbare ruimte. Van de meest gestelde vragen en opmerkingen is een overzicht gemaakt met een reactie hierop. Dit overzicht volgt binnenkort.


Bouwprogramma Cuijkse Cantheelen

De Cuijkse Cantheelen is een groot project. Daarom ontwikkelen we het project gefaseerd in een periode van zo’n 14 jaar. In 2011 zijn we gestart met de bouw van de eerste woningen. De hele wijk Cuijkse Cantheelen is ingedeeld in ‘hoven’, we lichten u het totale bouwprogramma hieronder toe.

Hof 1 Koopwoningen en middenhuur
In hof 1 zijn 61 koopwoningen voorzien. Mooiland ontwikkelt dit hof niet zelf, maar zal haar grondpositie verkopen aan derden. Wie de grond koopt en de woningen ontwikkelt is momenteel niet bekend. Een betrouwbare planning voor deze woningen is op dit moment daarom nog niet te geven. Mooiland schat nu in dat de bouw hier op zijn vroegst in 2024 zal starten.

Mooiland onderzoekt of een deel van de 61 woningen alsnog door haar worden afgenomen van de ontwikkelaar om deze vervolgens in de middenhuur aan te bieden. Middenhuur zijn huurprijzen in de vrije sector vanaf € 763,47 tot ongeveer € 1.000 per maand (prijspeil 2022). Eind 2022 zal er meer duidelijkheid zijn over de ontwikkeling en invulling van dit hof. 
 Op de hoogte blijven over het mogelijke aanbod van middenhuur? Meld u aan voor de interesselijst middenhuur en dan informeren wij u over de ontwikkelingen. Interesse in middenhuur? Zorg dat u ingeschreven staat als woningzoekende op de website www.mijnwoningzoeken.nl

Heeft u interesse in de koopwoningen? Helaas kunnen wij u op dit moment niet meer informatie geven. We adviseren u regelmatig deze projectpagina te bezoeken en lokale media te volgen voor de ontwikkelingen.


Hof 6 – koopwoningen óf middenhuur
Hof 6 bestaat in totaal uit 14 eengezinswoningen (4 hoekwoningen en 10 tussenwoningen). Mooiland ontwikkelt deze hoven niet zelf, maar verkoopt deze gronden. Wie de grond koopt en de woningen ontwikkelt is momenteel niet bekend. Een betrouwbare planning voor deze woningen is op dit moment nog niet te geven.

Mooiland onderzoekt om deze woningen alsnog zelf te ontwikkelen en in de middenhuur aan te bieden. Eind 2022 verwacht Mooiland dat definitief duidelijk is of deze woningen in de middenhuur of koop worden aangeboden. Middenhuur zijn huurprijzen in de vrije sector vanaf € 763,47 tot ongeveer € 1.000 per maand (prijspeil 2022). 
Op de hoogte blijven over het mogelijke aanbod van middenhuur? Meld u aan voor de interesselijst middenhuur en dan informeren wij u over de ontwikkelingen. Interesse in middenhuur? Zorg dat u ingeschreven staat als woningzoekende op de website www.mijnwoningzoeken.nl

Hof 5B In voorbereiding
In deze fase bouwen we Hof 5B (17 huurappartementen). Op dit moment is Mooiland bezig met de voorbereiding van deze fase. De start bouw is op dit moment nog onzeker, maar Mooiland hoopt te starten met van de werkzaamheden begin 2023.

Hof 7A In voorbereiding
In dit hof komen 10 levensloopbestendige nultreden huurwoningen. Op dit moment is Mooiland bezig met de voorbereiding van deze fase. De start bouw is op dit moment nog onzeker, maar Mooiland streeft naar een start van de werkzaamheden begin 2023.

Hof 2 en 3 Opgeleverd 2015
Verspreid over deze twee hoven heeft Zorgcentra Pantein haar intrek genomen in wooncomplex Castella. Naast Pantein zijn er ook woningen van Mooiland gebouwd: eengezinswoningen, huurappartementen, koopappartementen en huur stadswoningen. Daarnaast is er in deze fase multifunctionele accommodatie ‘t Fort opgenomen. Door het diverse aanbod van woningen komt er een gevarieerde wijk. Naast een gebied met hoogwaardige zorgvoorzieningen is er ook ruimte voor gezinnen. Een plek waar iedere bewoner van Cuijk, jong en oud, kan genieten. Uniek in het project zijn de twee openbare dektuinen met uitzicht op de Maas en toegang tot de Maasboulevard.

Hof 4 Opgeleverd 2016
Hof 4 bestaat uit het Wooncomplex Vicus en ligt aan de Deken vd Ackerof en de nieuwe straat Cantheelen. Het complex is gebouwd op de locatie waar voorheen zorgcomplex ‘Maartenshof’ stond. De 54 huurappartementen in dit complex hebben als achtertuin de Maas en liggen op loopafstand van de talrijke voorzieningen in het centrum van Cuijk.

Hof 5A Opgeleverd 2012 
Hof 5 bestaat uit twee delen. Deel A is gebouwd op de hoek Vorstendom – Deken vd Ackerhof en bestaat uit dertien huurappartementen en ruim 400 vierkante meter commerciële ruimten (commerciële ruimten zijn opgedeeld in vier compartimenten). Deel B bestaat uit zeventien appartementen en dit deel is nu in voorbereiding.

Hof 7B en Hof 7C – koopwoningen CPO Oplevering 2022
Mooiland heeft de grond in de hoven 7B en 7C overgedragen aan de gemeente Cuijk. Voor de bouw van deze (koop)woningen heeft de gemeente Cuijk een overeenkomst gesloten met 2 particuliere initiatieven (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Voor alle patiowoningen die hier worden gebouwd zijn kandidaat kopers. De woningen zijn momenteel in aanbouw en worden in 2022 opgeleverd. Mooiland heeft verder geen rol in deze projecten.

 


Algemeen

  • Plaats Cuijk

Kenmerken

  • Aantal woningen 17 appartementen 10 nultredenwoningen

Planning

  • Start bouw begin 2023
  • Datum van oplevering begin 2024
  • Status In voorbereiding
  • Planning in voorbereiding
  • Locatie op kaart