Projecten

Woningcorporatie Mooiland Ik zoek Projecten Nieuwbouw: Flexwoningen

Nieuwbouw: Flexwoningen

Leestijd: 3 min

25 flexwoningen | Ravenstein

In mei/juni 2024 plaatst Mooiland in Ravenstein 25 flexwoningen op de locatie ‘Weemse Hof’. Deze flexwoningen plaatsen we voor woningzoekenden die snel een (tijdelijke) woning nodig hebben, maar weinig kans maken om een woning te vinden via de gebruikelijke weg. Het is een groep die vaak tussen wal en schip valt. Denk aan mensen die net buiten een urgentie regeling vallen of gescheiden zijn. Maar ook jongeren, die (nog) te kort ingeschreven staan.

Waarom plaatsen wij deze flexwoningen?

Er is een krapte op de woningmarkt. De bouwtijd en procedures voor flexwoningen zijn veel korter dan nieuwbouwwoningen. Flexwoningen worden in een fabriek gemaakt en worden daarna kant en klaar naar de locatie gebracht en in elkaar gezet. Deze flexwoningen blijven 15 jaar staan op dezelfde locatie.

Inschrijftijd blijft behouden

De woningen zijn bedoeld als een tijdelijke oplossing. Bewoners houden hun inschrijftijd die zij hebben opgebouwd als woningzoekende op mijnwoningzoeken.nl. Tijdens de huur van de flexwoning bouwen ze gewoon hun inschrijftijd op. Zo kunnen zij na een tijdje doorstromen naar een andere huurwoning, en komt de flexwoning weer vrij voor een andere woningzoekende.

Studiowoningen en eensgezinswoningen

Op de ‘Weemse Hof’ plaatsen we twee type flexwoningen: 15 studiowoningen en 10 eengezinswoningen. De 15 studiowoningen zijn verdeeld over drie blokken, met elk vijf woningen. Deze woningen hebben één ruimte voor wonen, koken en slapen. Er is een aparte badkamer met douche en toilet aanwezig. De studiowoningen zijn bedoeld voor 1 (of 2) persoonshuishoudens.

De eengezinswoningen hebben twee verdiepingen met op de begane grond een woonkamer met keuken en een apart toilet. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, een badkamer en een technische ruimte. We verwachten dat we in mei/juni 2024 de sleutels kunnen uitreiken aan de nieuwe bewoners.

BROCHURE | VOORBEELD VERHUURPLATTEGRONDEN 

Toewijzing 

De studio’s worden toegewezen aan 1- of 2 persoonshuishoudens zonder inwonende kinderen. De eengezinswoningen aan huishoudens met maximaal 3 personen. Waarbij voor de studiowoningen en de eengezinswoningen onderstaande aanvullingen van belang zijn. 

  1. Inschrijfduur op het moment van reageren korter dan 6 jaar 

  1. 50% van de woningen wordt toegewezen aan woningzoekenden die in de Gemeente Oss wonen. 

LET OP | Het kan zijn dat je wel kunt reageren op de verzameladvertenties maar dat je langer inschreven staat dan 6 jaar of dat er al 50% van de woningen is toegewezen aan inwoners uit de Gemeente Oss. Dan kom je helaas toch niet in aanmerking en sturen wij je hier een bericht over na het sluiten van de advertenties.  

Intakegesprek en huisnummer keuze 

Een intakegesprek is een verplicht onderdeel van de toewijzingsprocedure. De eerste kandidaten van de kandidatenlijsten worden na het sluiten van de verzameladvertenties gevraagd de gegevens aan te leveren. We hebben dan binnen 7 dagen je gegevens nodig. Begin op tijd met het verzamelen hiervan, als je gegevens niet op tijd compleet zijn gaan wij door naar de volgende kandidaat. Onze video ‘Een woning accepteren’ kan je hierbij helpen. Kom je in aanmerking? Dan plannen we na de controle van je gegevens een persoonlijk intakegesprek met je in. Tijdens dit gesprek horen we graag je motivatie om naar een tijdelijke woning te verhuizen en kan je je voorkeur aangeven voor een huisnummer. Na het intakegesprek hoor je of je echt de woning kunt gaan huren.   

Hoe kun je reageren?  

Reageren is niet meer mogelijk. 

Vragen?  

Heb je vragen over de flexwoningen? Stuur dan een mail naar marketingmooilandnl of neem via 088 450 10 10 contact met ons op. 

Algemeen

Plaats
Ravenstein

Kenmerken

Woningtype
Flexwoningen
Aantal woningen
25
Oppervlakte woningen
ca. 28 en ca. 40 m2m²
Huurprijzen
€ 550,00 en € 650,43

Planning

Datum van oplevering
mei/juni 2024
Start van verhuur
19 maart 2024
Status
in uitvoering

Aannemer

Aannemer
Barli
Terug naar overzicht