Huur opzeggen

Wilt u de huur opzeggen? Hieronder leest u wat u moet doen om de huur op te zeggen.  En hoe alles zo goed mogelijk verloopt. Ook vertellen we u meer over de eindafrekening en het inleveren van de sleutels.

 • 1

  Zeg uw huur op

  U kunt de huur elke dag van de maand opzeggen, maar wel minimaal 1 maand van tevoren. Valt de door u gekozen dag in een weekeinde of op een feestdag? Dan eindigt uw huurcontract op de eerstvolgende werkdag. Hoe eerder u de huur opzegt, hoe groter de kans dat we een nieuwe huurder vinden die eventueel uw meubels of andere spullen kan overnemen. 

  Als u de huur minimaal 2 maanden van te voren opzegt, dan ontvangt u van ons een VVV-bon ter waarde van €75,-. 

  Opzeggen kan ook:

  • Online via onderstaand formulier
  • Telefonisch via 088 450 10 10
 • 2

  Opname van uw woning

  Na ontvangst van uw huuropzegging, maken wij binnen 3 werkdagen met u een afspraak voor het bekijken van de staat van de woning. Dit noemen we bij Mooiland de opname van uw woning. Meestal komen we bij u langs, soms doen we dat telefonisch. Een van onze medewerkers bespreekt de staat van de woning en hoe u de woning moet opleveren. Ook worden de eventuele veranderingen die zijn aangebracht beoordeeld. 

 • 3

  Overname van spullen

  We doen ons best om voor uw vertrek een nieuwe huurder voor uw woning te vinden. Misschien wilt u meubels of andere spullen achterlaten voor de nieuwe huurder. Tijdens de opname van uw woning bekijken we de mogelijkheden met u. Lees hier welke afspraken u kunt maken voor de overname van uw spullen

 • 4

  Laatste woningopname en sleutels inleveren

  Op een afgesproken datum en tijd lopen we samen met u nog een laatste keer de woning door. We bekijken dan of de woning zoals afgesproken is achtergelaten. U ontvangt een bewijs van de meterstanden van gas, water en licht. Tijdens de afspraak levert u ook de sleutels in. 

 • 5

  Eindafrekening

  De eindafrekening ontvangt u binnen 3 weken na het inleveren van de sleutel(s). Op deze rekening staat het door u te ontvangen of betalen bedrag. Betaalde u ook servicekosten? U ontvangt hiervoor een aparte afrekening in het volgende jaar.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden